Het idee wordt getekend

Ik denk er nog eens goed over

Goed gereedschap....

Polijsten van terasso kolommen

Een van onze basismaterialen, beton!

Ook over de zijkant is nagedacht

Metalen verbindingsstukken

Een afgewerkt blad

Ruw bovenblad

What if...

Als ik nu hele mooie tafels ga maken, zonder compromis, geen opdrachtgever, als het gewoon allemaal mag, dat was het vertrekpunt.
Zoals ik dat wil, architectonisch, monumentaal en celebraal, het archetype van de tafel. Altaren ouder dan het Christendom. Een tafel voor een paviljoen. Twee kolommen die een blad dragen.
 

Custom made tafels
Ik heb een reeks van modellen en vanuit elk model kan ik voor een klant aanpassingen maken. Lengte of breedte, doorvoer voor stroom, voor stopcontacten, tot hele kabelgoten met mediatechniek, USB, HDMI, Netwerk en jack-aansluiting.
 

De bladen bestaan uit oude houten schotten die gebruikt zijn in de steenindustrie.
Gerecycled hout. Grenen, azobé of lariks. Azobé komt uit Afrika en is extreem hard en taai en zwaarder dan water. Lariks is het beste naaldhout, in de winter verliest de boom zijn naalden waardoor hij langzaam groeit. Door de leeftijd is het ook beter dan nieuw hout.
Voor verwerking gaat het eerst naar een droogkamer. Daar stomen en drogen ze het hout.
Door het gebruik en de leeftijd heeft het hout een eigen karakter gekregen wat nieuw materiaal niet heeft. Dat gebruik ik graag. Oud aan nieuw verbinden. Iemand zei dat mijn tafels doen denken aan de film Metropolis, een futuristische film uit 1927.

Speciaal ontwikkelde schildertechnieken sluiten aan bij het karakter van het hout.  
Een soort materieschilderen.Het moet er natuurlijk uitzien, soms ruig, maar glad en aangenaam aanvoelen. Ik stop heel veel werk in de afwerking van het hout. Daarom is het resultaat heel anders dan wat de moderne industrie voortbrengt.

De kolommen zijn van hout of beton of afgewerkt met traditionele bouwmaterialen
zoals daklei of delfsblauwe of delfswitte tegels. Om gewicht te besparen zijn de betonnen kolommen hol. Anders was het niet doenlijk. Nu weegt een kolom 100KG. En dat is makkelijk voor mij te vervoeren en plaatsen. De verbinding tussen kolom en blad is meestal roestvast staal met pakkingen van rubber. Met M16 bouten en dopmoeren. Geen meubelmaken maar bouwen.

Duurzaam, behalve door het gebruik van gerecycled hout zijn de tafels dit vooral
omdat ze makkelijk een paar honderd jaar meekunnen.
Elke tafel is weer anders dan de vorige.
Door de toegepaste constructie kan het blad niet doorbuigen, ook niet bij grote lengtes. De lengtes zijn 2.80 meter, 3.60 meter en 4.20 meter. Tot 5 meter toe, met vier bladdelen. De breedte meestal een meter. De hoogte 75 cm. Op verzoek aan te passen.
Afgewerkt met een niet-vergelende krasvaste vernis, geschikt voor langdurig gebruik. Soms zo mat dat het lijkt dat je tegen kaal hout aankijkt.
De tafels komen we in onderdelen brengen en monteren op locatie. Ze kunnen eindeloos in- en uit elkaar worden gehaald.

 

Prijzen zijn op aanvraag en varieren per stuk.. Tafels zijn verkrijgbaar in diverse formaten tot 4.2 meter en nog langer.

Ik verkoop de tafels aan particulieren als eettafel en net zo vaak aan bedrijven als vergadertafel, spreektafel of werktafel.  Coca-Cola in Rotterdam en NLR, National Aerospace Laboratory in Amsterdam bij voorbeeld. In april een directietefel van 4.20 meter voor Bart Wigman, directeur van Gielissen in Eindhoven. Gielissen Interiors & Exhibitions. Zij maken wereldwijd beursstands, o.a. voor Volvo en Porche.

In het ontwerp is ruimte opgenomen voor kabelaansluitingen i.v.m. mediatechniek.